Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL) ve FCR İçin Düzenlenen
UTİKAD Yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi Yenilendi

Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL) ve FCR İçin Düzenlenen
UTİKAD Yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi Yenilendi

Sayı: 2020/398
Tarih: 06.07.2020
Sayın Üyemiz,

UTİKAD'dan temin edilebilen Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL) ve FCR için düzenlenen UTİKAD yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi 7 Temmuz 2020 – 6 Temmuz 2021 dönemi için yenilenmiştir.

FBL düzenlenme tarihi ve yükleme tarihi 6 Temmuz 2020'den önce olmak kaydıyla elinizdeki konşimentoları 6 Temmuz 2020 tarihine kadar kullanabilirsiniz. Üyelerimizin bu tarihten önce satın aldığı ve bu tarihe kadar henüz kullanmamış olduğu Sigortalı FIATA Konşimentoları (FBL) ve FCR dokümanları artık sigorta poliçesi koruması altında olmayacağından, iade faturası düzenlenerek tarafımıza tam set halinde geri teslim edilecektir. Yeni poliçe numarasıyla basılan yeni FBL ve FCR'ler de ücreti karşılığı Derneğimizden temin edilebilecektir. Elinde kullanılmamış Sigortalı FBL ve FCR bulunan tüm üyelerimizin Derneğimizle iletişime geçmelerini rica ederiz. Derneğimizden temin edilecek ve yeni poliçe numarasını içeren FBL ve FCR'ler 7 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla kullanılabilecektir.

Yeni dönem poliçedeki önemli değişiklikler aşağıdaki gibidir:
  • Poliçenin coğrafi kapsam alanı Genel Poliçe şartlarındaki Yaptırım Sınırlaması ve İstisna Klozuna (Sanction Limitation and Exclusion Clause) tabi olmak şartıyla tüm dünya olup Sigortalı FIATA Konşimentoları artık İran taşımalarında da kullanılabilecektir. 
  • Yüksek Riskli Yükler için kamyon başına 100.000 USD alt limit bulunmakta olup Yüksek Riskli Yük kapsamı aşağıdaki şekildedir: 
  1. Şarap ve diğer alkollü içecekler,
  2. Sigara ve tütün bazlı ürünler,
  3. Kürk ve deri ile kürk ve deriden yapılmış giysiler,
  4. Televizyonlar, plazma ve diğer elektronik ekranlar; CD çalarlar, DVD ve diğer elektronik oynatıcılar,
  5. Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, oyun konsolları, MP3 çalarlar, iPod'lar ve benzeri elektronik eşyalar,
  6. Her tür hücresel veya cep telefonları,
  7. CD'ler, DVD'ler, Blu-Ray diskler, video kasetler, elektronik bilgisayar oyunları, bilgisayar mikro cipleri,
  8. Saatler ve kol saatleri veya her ikisinin de parçaları. 
  • Alt taşıyıcılar: Sigortalı taşıma işleri organizatörleri, taşeronları ve alt taşıyıcıları ile kendisiyle aynı sorumluluklara sahip olacak şekilde sözleşme yapacak ve bu sorumluluklar muteber bir sigortacı tarafından taşınan yüklemelere uygun limitlerle sigortalanacaktır. Alt taşıyıcıların uygun sigorta poliçesi yaptırmış olduğu sigortalı tarafından kontrol edilerek istendiğinde ibraz edilebilir durumda hazır bulundurulacaktır. Buna uyulmadığı takdirde, yük sorumluluk limiti 100.000 Euro'ya düşürülerek, muafiyet 5.000 Euro'ya çıkartılacaktır. 
  • Kara sevkiyatlarında 26.000 kg'dan ağır yük taşımaları teminat kapsamı dışındadır. 
  • COVID-19 kaynaklı hasarlar hariç tutulmuştur.
Bu önemli değişikliği Derneğimizden temin ettiği Sigortalı FIATA dokümanlarını kullanan üyelerimizin dikkatine sunar, elinde henüz kullanılmamış eski poliçe numarası yazılı sigortalı doküman olan üyelerimizin Derneğimizle iletişime geçmelerini rica eder, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr